Ha egy kisgyerek havi 12 virslinél többet eszik meg, 9-szer nagyob az esélye arra, hogy leukémiás lesz - állítja egy friss amerikai kutatás.
A virsli feldolgozott hús, vagyis nagy részük csupán távoli köszönőviszonyban van az igazi hússal, viszont tucatnyi vegyszer van benne: tartósítószerek, ízfokozók, állagjavítók és olyan még dolgok, amikről még a vegyészmérnökök is csak külön szemináriumon tanulnak.
Mivel a virli és a kolbészféleségek nálunk is nemzeti eledelnek számítanak, érdemes a fentieken elgondolkodni. Gyártanak egyébként nálunk kézműves hentesárut valódi húsból, vegyszer nélkül, de ez persze sokkal drágább és utazni kell érte: a sarki boltban nem kapható, mert sokkal drágább, mint az ipari termék. Viszont valószínűleg kevésbé növeli a rák kockázatát.
GAGBOX is your one source to humor and fun